Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel Evenementen Vacatures

Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel

De Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel staat langs de rivier de Hollandsche IJssel. Het complex is in totaal 28.800 m2 groot en behoort hiermee tot een van de grootste penitentiaire inrichtingen in Nederland. Binnen de locatie zijn er verschillende regimes, zoals een gevangenis, een huis van bewaring (voor mensen die in voorarrest zitten), een extra zorgvoorziening voor gedetineerden die een prikkelarme omgeving nodig hebben, en voorzieningen voor (levens)langgestraften en gedetineerden die onder Intensief toezicht staan.
Van der Hoopstraat 100, 2920 CB Krimpen aan den IJssel 4 vacatures 360 medewerkers

Ontdek Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel

Hier kom je te werken

Ontdek Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel

Je krijgt zo’n driehonderdzestig collega’s in allerlei functies. Denk aan GZ-psycholoog, arbeidsbegeleider, en magazijnmedewerker. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden die dagelijks letterlijk werken aan hun succesvolle re-integratie. Bijvoorbeeld in de interne professionele bakkerij of de afdeling Metaalbewerking. Maar elke gedetineerde heeft zijn eigen verhaal en problematiek. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat direct in het contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Krimpen aan de IJssel biedt plaats aan 455 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Krimpen aan den IJssel bestaat voor 47% uit vrouwen en 53% uit mannen.

PI Krimpen aan de IJssel biedt plaats aan 455 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Krimpen aan den IJssel bestaat voor 47% uit vrouwen en 53% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Video's van DJI

  • ''Als penitentiair inrichtingswerker bied je gedetineerden de helpende hand''
    ''Als penitentiair inrichtingswerker bied je gedetineerden de helpende hand''

    Ruud werkt als penitentiair inrichtingswerker bij penitentiaire inrichting Krimpen aan den Ijssel

    Het eerste aanspreekpunt voor gedetineerden. Een maatschappelijk werker. De schakel tussen andere zorgdisciplines en gedetineerden. Kortom: een functie met veel verschillende verantwoordelijkheden.

  • Dit is voor mij hobby en werk tegelijk
    Dit is voor mij hobby en werk tegelijk

    Daniel werkt als Instructeur Lichamelijke Opvoeding in penitentiaire inrichting Krimpen aan den IJssel

    Intensief met zowel sport als mensen bezig zijn. Die combinatie in zijn functie maakt het werk voor Daniel interessant. Hij werkt al 14 jaar als Instructeur Lichamelijke Opvoeding in penitentiaire inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel. “Ik ben na mijn opleiding direct hier gestart en heb het nog onwijs naar mijn zin. Voor mij is het hobby en werk tegelijk. Gedetineerden even niet aan hun zaak te laten denken of even te laten vergeten dat ze vast zitten, dat vind ik een mooie uitdaging.“

  • ''Als beveiliger binnen een penitentiaire inrichting ben je minder kwetsbaar dan beveiligers erbuiten''
    ''Als beveiliger binnen een penitentiaire inrichting ben je minder kwetsbaar dan beveiligers erbuiten''

    Seref werkt als complexbeveiliger bij penitentiaire inrichting Krimpen aan den Ijssel

    Seref werkt sinds 2006 als complexbeveiliger in penitentiaire inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel. “Ik doe dit werk nu bijna 15 jaar en ècht geen dag is hetzelfde”, vertelt hij. “In onze PI werk je op één dag op verschillende posten en afdelingen, dat vind ik fijn. Ook kom je regelmatig op de afdelingen waar gedetineerden verblijven. Die variatie is leuk.”

  • ''Gedetineerden helpen bij het opbouwen van een toekomst buiten de muren van de inrichting''
    ''Gedetineerden helpen bij het opbouwen van een toekomst buiten de muren van de inrichting''

    Vikas werkt als penitentiair inrichtingswerker bij penitentiaire inrichting Krimpen aan den Ijssel

    Echt mensenwerk! Een bijdrage leveren aan de toekomst van de gedetineerden, dat maakt het werk inhoudelijk interessant voor Vikas. In 2019 is hij begonnen als complexbeveiliger in de penitentiaire inrichting (PI) in Krimpen aan den IJssel en ondertussen is hij doorgegroeid naar de functie van penitentiair inrichtingswerker.

  • ''Hen het vertrouwen geven, wat ze eigenlijk nooit gehad hebben, dat is mooi om te doen''
    ''Hen het vertrouwen geven, wat ze eigenlijk nooit gehad hebben, dat is mooi om te doen''

    Gydo is arbeidsbegeleider in penitentiaire inrichting Krimpen aan den IJssel

    Gydo werkt nu ruim vier jaar als arbeidsbegeleider in penitentiaire inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel. Van alle functies in een PI brengt de arbeidsbegeleider de meeste tijd door met de gedetineerden. En daarin kun je een hoop bereiken. Gydo legt uit waarom: "Gedetineerden komen vaak stoer over. Maar uiteindelijk hebben ze nog bijna nooit in hun leven een compliment gehad. Hen het vertrouwen geven, wat ze eigenlijk nooit gehad hebben, dat is mooi om te doen."

  • ''Als arbeidsbegeleider help je gedetineerden verder''
    ''Als arbeidsbegeleider help je gedetineerden verder''

    Jean-Poul is Productiecoördinator in penitentiaire inrichting Krimpen aan den IJssel

    Een baan met betekenis: dat is de functie van arbeidsbegeleider bij een penitentiaire inrichting. Productiecoördinator Jean-Poul kan erover meepraten. Hij begeleidde jarenlang de gedetineerden in Krimpen aan den IJssel bij het productiewerk.