Penitentiaire Inrichting Nieuwegein Evenementen Vacatures

Penitentiaire Inrichting Nieuwegein

PI Nieuwegein is gebouwd in 1999. Van oorsprong werden hier vrouwen en mannelijke deliquenten gehuisvest. Inmiddels huisvesten wij alleen nog mannelijk gedetineerden. Binnen de PI Nieuwegein kennen wij 3 regimes. Huis van Bearing (HVB) Gevangenis en Extra Zorg Voorziening EZV). Met de nieuwe wet Straffen en beschermen heeft iedereen in de inrichting een rol bij de re-integratie en het begeleiden van gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Binnen de PI Nieuwegein werken momenteel 400 collega’s. PI Nieuwegein is continu in ontwikkeling wat het werk ook dynamisch maakt. Zo staan er ook de komende jaren meerdere verbouwingen op programma. Kortom PI Nieuwegein staat in de steigers, help jij mee bouwen aan de toekomst?

De Liesbosch 100, 3439 LC Nieuwegein 5 vacatures 480 medewerkers

Ontdek Penitentiaire Inrichting Nieuwegein

Hier kom je te werken

Ontdek Penitentiaire Inrichting Nieuwegein

Je krijgt zo’n vijfhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan beveiligers, medewerkers Planning & Control en penitentiair inrichtingswerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met diverse achtergronden en problematieken. Met de nieuwe wet Straffen en beschermen heeft iedereen in de inrichting een rol bij de re-integratie en het begeleiden van gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

PI Nieuwegein biedt plaats aan ongeveer 400 gedetineerden.

De landelijk gemiddelde verblijfstijd van 47% van de gedetineerden is tussen de 2 weken en 3 maanden.

Het totale personeelsbestand van PI Nieuwegein bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.

PI Nieuwegein biedt plaats aan ongeveer 400 gedetineerden.

De landelijk gemiddelde verblijfstijd van 47% van de gedetineerden is tussen de 2 weken en 3 maanden.

Het totale personeelsbestand van PI Nieuwegein bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.

Evenementen bij Penitentiaire Inrichting Nieuwegein

Er zijn momenteel geen evenementen voor deze selectie beschikbaar.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Video's van DJI

  • ''In mijn werk staat respect voorop: ik behandel iedereen zoals ikzelf behandeld wil worden''
    ''In mijn werk staat respect voorop: ik behandel iedereen zoals ikzelf behandeld wil worden''

    Daniëlle werkt als senior penitentiair inrichtingswerker bij penitentiaire inrichting Nieuwegein

    Van leidinggevende van een speelgoedwinkel tot senior penitentiair inrichtingswerker (PIW’er) bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Daniëlle maakte een interessante carrièremove. “Maar niet in één keer, hoor. In 2005 solliciteerde ik bij DJI, en sindsdien heb ik verschillende rollen bekleed én opleidingen gevolgd. Dat is het mooie van deze werkgever: je krijgt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien. Ook kun je in zo’n grote organisatie alle kanten op. Ikzelf zit nu als PIW’er helemaal op mijn plek. Ik kan echt iets voor de gedetineerden betekenen.”

  • "Het mooiste van mijn werk is dat ik echt iets kan betekenen voor de doelgroep"
    "Het mooiste van mijn werk is dat ik echt iets kan betekenen voor de doelgroep"

    Nicole werkt als forensisch therapeutisch mdw bij penitentiaire inrichting Nieuwegein

    Van stagiair beveiliging tot forensisch therapeutisch medewerker. Zo kan het balletje rollen binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Nicole begon hier al op haar zeventiende, en diverse vervolgstappen en opleidingen later zet ze zich nu in voor mannen die veroordeeld zijn tot de maatregel Inrichting voor Stelselmatige Daders (ISD). Een uitdagende én heel bijzondere baan. Nicole vertelt waarom.