Penitentiaire Inrichting Rotterdam - Hoogvliet Evenementen Vacatures

Penitentiaire Inrichting Rotterdam

De Penitentiaire Inrichting Rotterdam bestaat uit twee locaties: Hoogvliet en De Schie. Locatie Hoogvliet was vroeger bekend als de Stadsgevangenis van Rotterdam. Nu is het een huis van bewaring waar verdachten wachten op een uitspraak in hun strafproces. Verder is er een Inrichting Stelselmatige daders (ISD) voor veelplegers. Op de Beperkt Beveiligde Afdeling (BBA) krijgen gedetineerden die aan het einde van hun straf zitten de gelegenheid om deels ‘buiten’ te werken of op verlof te gaan. 

Koddeweg 100, 3194 DH Hoogvliet Rotterdam 4 vacatures 500 medewerkers

Ontdek Penitentiaire Inrichting Rotterdam - Hoogvliet

Locatie Hoogvliet

Ontdek Penitentiaire Inrichting Rotterdam - Hoogvliet

Je krijgt in Hoogvliet zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers (gevangenisbewaarders), complexbeveiligers, arbeidsmedewerkers en psychologen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met diverse achtergronden en problemen. Re-integratie is een van de belangrijkste doelen. Daarom helpen we de gedetineerden met zich voorbereiden op een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

PI Rotterdam Hoogvliet biedt plaats aan 198 gedetineerden.

De landelijk gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 4 maanden.

Het totale personeelsbestand van PI Rotterdam bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.

PI Rotterdam Hoogvliet biedt plaats aan 198 gedetineerden.

De landelijk gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 4 maanden.

Het totale personeelsbestand van PI Rotterdam bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij DJI. Je bent samen met je team én justitiabelen verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Justitiabelen worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Video's van DJI

  • ''Een goede re-integratie van gedetineerden: daar ga ik voor!''
    ''Een goede re-integratie van gedetineerden: daar ga ik voor!''

    Robin werkt als penitentiair inrichtingswerker bij de Penitentiaire Inrichting in Rotterdam

    “Een ex-gedetineerde heeft een keer een brief gestuurd naar de penitentiaire inrichting (PI) om mij persoonlijk te bedanken. Hij vertelde dat hij zijn leven heeft gebeterd en nu een baan heeft als postbezorger. Dat vind ik mooi!” Robin werkt als penitentiair inrichtingswerker (PIW’er) in de PI Rotterdam, locatie Hoogvliet. Sinds 2016 helpt hij gedetineerden bij hun re-integratie in de maatschappij.

  • ''Volop doorgroeimogelijkheden en bijzondere gebeurtenissen: mijn werk is heel dynamisch!''
    ''Volop doorgroeimogelijkheden en bijzondere gebeurtenissen: mijn werk is heel dynamisch!''

    Michael werkt als complexbeveiliger bij de penitentiaire inrichting in Rotterdam

    Contrabande tegengaan, gedetineerden begeleiden tijdens ziekenhuistransporten of gevangenisbezoekers inschrijven. Het werk als complexbeveiliger in de penitentiaire inrichting (PI) is allesbehalve saai, volgens Michael. Sinds 2017 werkt hij als complexbeveiliger in de PI Rotterdam. Zowel in Hoogvliet als in De Schie zorgt hij voor de veiligheid binnen én buiten de inrichting.

  • ''Arbeidsbegeleiders Roland en Fedde werken samen met gedetineerden aan een mooie toekomst''
    ''Arbeidsbegeleiders Roland en Fedde werken samen met gedetineerden aan een mooie toekomst''

    Roland & Fedde zijn arbeidsbegeleiders bij de penitentiaire inrichting in Rotterdam

    Het werk als arbeidsbegeleider in de penitentiaire inrichting (PI) Rotterdam draait om veel meer dan productie draaien. Dat weten Fedde en Roland als de beste. Zij begeleiden gedetineerden in hun werk, praten met ze over de toekomst en stimuleren ze om een diploma te halen. Fedde: “We geven gedetineerden kennis mee die ze later kunnen gebruiken. Zodat ze niet terugvallen in hun criminele leven.”